att söka arbete

På förmiddagen hade vi en lärorik gästföreläsning i "Att söka arbete". Kommer definitivt uppdatera både mitt CV och personliga brev efter det vi lärt oss i dag, för snart är det ju faktiskt dax att söka arbete på riktigt. Hade ju tänkt fixa körkortet först och åka iväg på intensivkurs till Mora eller nåt innan man börjar tok söka.

Har för övrigt även hoppat på den omtalade atkins dieten. Beställde en kokbok specialiserad på atkins för ett tag sedan och nu kände jag att det var dax att göra något åt saken. Har bara kört i 2 dagar men har redan gått ner 1,1 kg om man ska tro vågen rätt. Kommer det gå i denna takt hela tiden så är det ju lätt att motivera sig, annars blir man ganska snabbt trött på att bara äta sallad, ägg och bacon. Provade ifs en kycklingsallad i går som var sjukt god. Det lustiga är ju att man varken får äta frukt eller bönor, men majonäs och liknande får man svulla, i måttliga mängder iallafall.

Nej nu ska jag gå och äta sallad, sen får det bli en timme på motionscykeln som jag har här hemma. Ett otroligt bra köp från Rusta för ca 750 kr.

rondeller

Nu har jag preics varit ute och kört med pappa, hans idé faktiskt. Har åkt i så många rondeller att jag är helt snurrig i skallen. In Design kursen börjar inte förräns klockan 17.45 i kväll så jag funderar på att cykla till Årstahallen och inskaffa saker till en nyttig sallad. Den tillhörande boken borde jag läsa lite mer ingående också.

säljmässa

För tillfället så är största delen av klassen i Stockholm just nu, på Säljmässan. Jag valde dock att inte gå, dels för att jag helt enkelt inte orkar med tanke på att jag ska ha datakurs i kväll till 9 men även för att jag känner att jag nog inte vill bli någon säljare. Tänkte plugga och göra annat skolarbete nu istället.

Extensions


Måste verkligen se till att fixa extensions till håret snart igen. Har varit utan hårförlängning i snart 2 år och även fast det är betydligt lättare att tvätta nu så saknar man själva tjockleken och att kunna göra roliga uppsättningar, vilket är näst intill omöjligt när man har så platt skandinaviskt hår som jag. Brukade ofta förlänga håret på Fakermaker i Stockholm, men nästa gång ska jag nog prova en annan sorts metod.

video vixen

Kom hem från Bålsta för 1,5 h sedan. Schemat ändrades förra veckan så vi ska ha exportkunskap i morgon istället för på tisdag. Kan vara ganska skönt med tanke på att jag har datakurs från 17.45 - 21.00 på tisdag.

I helgen har det dessvärre inte hänt så mycket spännande, mest tagit det lugnt och läst min nya bok Confessions of a video vixen. Filmen Göta Kanal 2 har vi sett också.

Känns som om man borde komma igång med träning och kanske till och med någon diet igen. Tittade på lite gamla bilder på datorn från sekelskiftet, när man var hela 20 kg lättare. 20 kg hade jag väl inte riktigt tänkt gå ner igen med tanke på att jag hade ett BMI på typ 16 under den tiden och svimmade av undernäring, men lite hälsosammare borde man definitivt bli.

Mera mål

Var in en snabbis till skolan i dag eftersom vi hade en gästföreläsare som skulle föreläsa under 2 timmar. Mera mål var ämnet men det var inte alls vad jag förväntade mig. Efteråt hade jag körlektion igen och det gick riktigt bra, fick massor av beröm faktiskt.

Nu ska jag nog gå och läsa nån utav böckerna som jag äntligen fick hem i går.

Untitled

I dag fick jag äntligen en sms avisering att mina böcker från Adlibris.se har kommit. Dessvärre får jag inte hämta dem förrän efter klockan 17.00 men det är ändå trevligt att veta att de kommit fram, även fast boken Being Jordan var slut hos leverantör och alltså inte skickades.

Snart ska jag och Rocky knata över till farmor. Brukar ju äta middag hos henne varje onsdag, enligt tradition. Sen i kväll ska jag se dokumentären om kvinnan som vägde 400 kg och åt sig själv till döds, klockan 20.00 på kanal 5 tror jag det var. Och senare i kväll är det mitt efterlängtade Girls of the playboy mansion, är helt besatt av den serien :P

RIP



Läste precis att Heath Ledger har dött. Förra veckan dog även Brad Renfro, det är kanske inte så många som känner till just honom men jag brukade iallafall titta på många av hans filmer under tonårsperioden. Hemskt att så många unga och talangfulla människor går och dör bara sådär, orsakerna har man ju inte fått reda på än.

I går var det iallafall en oändligt lång dag i skolan, började klockan 9 på morgonen och slutade klockan 9 på kvällen. Datakursen i In Design verkar rolig, men jag trodde faktiskt att vi skulle hinna få lära oss betydligt mer redan första gången..

I dag är det tack och lov ingen skola, istället ska jag på körlektion om nån timme och sen ska jag försöka fixa ihop en leaflet som vi ska göra till export-importkunskapen.

Ben & Jerry´s



I helgen testade jag den omtalade Ben & Jerry´s glassen för första gången. Vanilj blev det, vilket kanske inte är så spännande direkt, men smaken påminde ändå inte om någon annan vaniljglass jag provat. Har haft lite svårt att få tag på den men nu kan man till och med hitta den på Ica Årstahallen.

Passed

Äntligen har jag fått reda på resultatet till BEC (Business English Certificate) testet som vi gjorde för 2 månader sedan. Har varit så nervös att jag inte skulle klara det med tanke på att jag missade ca 20 frågor på grund av tidsbrist, men tack och lov så klarade jag det! Nu får man iallafall sin efterlängtade examen, och inte bara avgångsbetyget.

I morgon kommer bli en lång dag, först säljkunskap från 9 - 16 och sedan In Design datakurs i skolan från 17.45 - 21.00. Lyckligtvis så bor jag bara 10 minuters cykelväg ifrån skolan så jag hinner faktiskt hem och äta middag emellan.

I kväll ska jag för övrigt se Outsiders klockan 20.00 och efter det en dokumentär om kvinnliga bodybuilders.

Vilket äventyr

I dag har jag faktiskt varit ute och övningskört med pappa, ett riktigt äventyr må jag säga. Precis vid rödljuset, utanför Ekonomikum ungefär, fick jag motorstopp. När jag skulle starta bilen igen så gick det helt enkelt inte. Vi var tvungna att vinka åt alla bilar att backa för att sedan rulla upp bilen på trottoaren. Efter tio minuters panik och några telefonsamtal senare så startade bilen lyckligtvis igen. Ganska läskigt när sånt händer faktiskt, speciellt när man inte förstår vad som händer och när man står på en så pass trafikerad plats.

Funderar på att ta en sväng upp till Gränby centrum, känner mig redan rastlös även fast jag varit ute och snurrat i trafiken i 2 timmar.

Dagens bestyr

Ingen mer skola resten av denna vecka alltså. Det som ligger på agendan istället är att först och främst ringa några ärenden och boka om tider och sen måste jag se till att fixa den där press releasen. Tänkte skriva den på engelska men funderar på ifall jag ska formulera mig på svenska först och sedan översätta. Det svåraste är nog att texten inte får vara säljande.

First day of school

Första skoldagen på den sista terminen. Tiden gick ganska snabbt eftersom det var mycket eget arbete, jag hann inte klart under lektionstid men eftersom vi är lediga resten av denna vecka så ska jag göra klart min pressrelease då.

Har precis beställt några nya böcker från adlibris. Köpte ju Rosing´s och Gynning´s böcker förra måndagen men de har redan blivit utlästa. Denna gång beställde jag Confessions of a video vixen, Being Jordan och Srew it, let´s do it av Richard Branson + en obligatorisk kursbok i civilrätt.

Brun utan sol

Kollade precis First Class, skolans intranät, och nu står det att det har varit fel i schemat och att vi bara har lektion på tisdag (i morgon) och inte onsdag + torsdag också. Synd att detta misstag inte korrigerats tidigare, annars kunde jag ju bokat in fler körlektioner, men det blir nog knepigt nu då tiderna brukar ta slut ganska snabbt.

Har smörjt in med brun utan sol kräm på armar, ansikte och hals så jag sitter för tillfället och spretar med armarna utåt i hopp om att det ska torka någon gång så jag slipper kladd. Använder inte denna kräm speciellt ofta men ibland kan det vara kul att förnya sig när man har tid.

Nu måste jag kila vidare, ska titta på Outsiders vilket brukar kunna vara riktigt intressant. Sen läste jag något om nån dokumentär om en blind kille på kanal 4 klockan 21.00, kan vara värt att kolla in.

Snart skola igen

Kom hem från Bålsta för någon timme sedan, strax ska jag cykla iväg till körskolan och efter det ska jag ta mig en titt på stan. Hittade min gamla kappa i garderoben som knappt är använd, den är inte speciellt tjock och värmande så tänkte försöka hitta någon form av sjal så att man kan börja använda den igen.

Måste komma ihåg att göra matlåda senare i dag eftersom skolan faktiskt börjar igen i morgon. Kommer nog bli en ganska jobbig första vecka eftersom vi går heldagar och enbart har export-import denna vecka, men samtidigt skönt att komma in i rutinerna igen.

Friday

Kommer inte på så mycket att skriva för tillfället. I går hade jag iallafall en dubbel körlektion, alltså 80 minuter. Det var mycket givande eftersom man hann med så mycket mer. Pappa är fortfarande svår att få med ut och övningsköra, men i morgon ska iallafall jag och Robin träna fickparkering och såna saker på inhängnat område. Det känns iallafall som om man är ganska duktig på att köra nu, minns förut när man skulle öva dragläget i början och jag fick ångest varje gång det blev motorstopp, man har ju kommit en bit på vägen tack och lov.

Vid 3-tiden ska jag ta bussen mot Bålsta. Vad som händer där i helgen förutom att öva med bilen är oklart, något spännande förhoppningsvis eftersom jag blir på tok för rastlös varje gång det är lov från skolan. Det är för övrigt inte långt kvar till examen nu, nästan lite läskigt hur snabbt tiden har gått, men utbildningen är både rolig och intressant och det är väl därför det går så snabbt antar jag. Nu vill jag börja skolan igen för att beta av veckorna och äntligen kunna ta examen och komma ut i arbetslivet nån gång, det kommer bli en stor omställning med tanke på att jag inte har så värst mycket arbetslivserfarenhet, men samtidigt skönt att kunna tjäna egna pengar.

Drive

Har precis kommit hem från bilskolan. I morgon ska jag köra dubbel lektion och det brukar vara bra eftersom man hinner lära sig så mycket. Har kommit överens med Robin att han ska hjälpa mig öva parkering, backa runt hörn och sånt i helgen, dessvärre får han ju inte övningsköra med mig men eftersom hans pappa äger ett inhängnat sliperi så brukar vi öva lite där med stängda grindar. Funderar på ifall man ska dra iväg till Dalarna i sommar och köra nån intensivkurs och ha uppkörning i samma veva, käner många som har åkt dit och det är tydligen väldigt effektivt. Teoriprovet är ju avklarat så halkbanan skulle jag vilja bli av med också, för att komma framåt.

Lazer

I dag fick man pallra sig upp tidigt eftersom jag hade tid på Laserkliniken klockan 8.00. Tog bort 5 födelsemärken där för exakt ett år sedan, men eftersom det blev rester av pigment kvar så har jag fått springa på sjukt många återbesök för att få bort allt med laser. Nu verkar pigmenteringen ha gett med sig och detta var den sista behandlingen. Känns väldigt skönt med tanke på att lasern faktiskt gör ruskigt ont.

Bookworm

image327
Under loven då man har mycket ledighet så brukar jag faktiskt bli en riktig bokmal, iallafall när det gäller att läsa om skandalblondiner. Det finns faktiskt fler böcker av denna sort än vad man kan tro...hittills har jag läst om Paris Hilton, Pamela Anderson, Jenna Jameson, Magdalena Graaf samt playmates och Hef´s ex-flickvänner.

En bok som jag länge varit ute efter och som nu äntligen kommit in till både bokus och adlibris är Being Jordan av Katie Price. Ytterligare böcker som jag funderar på att beställa är The truth about diamonds av Nicole Richie och Screw it, let´s do it av Richard Branson.

Tips


Tänkte tipsa om en bra hemsida där man kan hitta både roliga recept och pyssel, skapligtenkelt.se heter den! På denna sida hittade jag till min stora lycka receptet till den där goda nougaten som brukar säljas på marknader =)

Angel

Som förhoppningsvis synes så har bloggen fått en ny design vad gäller bakgrund. Hur mycket jag än tycker om julen så finns det en gräns för hur länge man får ha julpynt uppe, därför tog jag bort julkulorna till förmån för en ängel och blommor.

På tal om ängel så brukade jag faktisk samla på änglasaker förut, nu har det intresset svalnat och istället har jag två hyllplan fulla med Hello Kitty saker.

On the road

Har inte direkt blivit några uppdateringar här senaste veckorna eftersom att jag har varit hos Robin i Bålsta och datorn där inte har funkat. Men nu är jag tillbaks i U-town hos min fungerande dator :)

Nu har jag äntligen kommit igång med körningen igen efter ett långt uppehåll under praktiken. Att få ut pappa och övningsköra är inte det lättaste så då får man helt enkelt förlita sig på körskolan. Det märks att man inte har suttit bakom ratten på 3 månader, men det kändes faktiskt ganska bra ändå. Ska köra både i morgon och övermorgon också, sen tänkte jag försöka boka in minst 1 lektion i veckan nu när skolan kommer igång igen.

I går var jag på Gränby centrum och köpte 2 nya böcker. Läste ut Magdalena Graaf´s bok Det ska bli ett sant nöje att döda dig under julen och nu inskaffade jag Linda Rosing´s Den nakna sanningen och Carolina Gynning´s Ego girl. Har redan läst halva Rosings bok, man kan väl knappast kalla den för ett litterärt underverk, men ganska roligt att läsa om hennes liv ändå.