skopunkten

image433
I går passade jag på att gå en sväng på stan efter mitt besök hos Drivhuset. Gick in på
Skopunkten som planerat och inskaffade dessa pjucks för 249 kr. Provade även de där rosa skorna som jag skrev om förut, men de var så breda så de nästan ramlade av mina smala fötter. Köpte även två par vanliga skor med kardborre i svart respektive vitt, ska ha dem som "kör skor" tänkte jag eftersom det är så bökigt att köra bil med stora klumpar på fötterna.

drivhuset

I dag har jag varit ner till Drivhuset för att ha möte med min handledare. Jag har redan skrivit en hel del på själva affärsplanen och nästa steg är att kolla upp olika betal lösningar, hemsidesalternativ samt hitta leverantörer.

Fan

image432
Nu är jag hemkommen från tandläkaren. Inte nog med att jag hade ett hål (vilket jag aldrig brukar ha), den där jäkla ståltråden som sitter bakom framtänderna som man får när man har haft tandställning har tydligen gått av, så nu måste jag kontakta tandregleringen och få en ny. Har redan försökt kontakta dem 3 ggr i dag men det verkar inte vara det lättaste. Usch vad jobbigt.

Dentist

image431
I morgon är det dax för det årliga besöket hos tandläkaren. Tandläkarskräck har jag inte längre eftersom den släppte under tiden man hade tandställning och fick gå och spänna trådarna hela tiden, däremot brukar jag alltid bli lite nervös innan och tro att jag har en massa hål. Nu har jag inte haft hål sedan jag var barn så jag hoppas att jag klarar mig även denna gång.

Nie wieder Schule

image430
Jag blir alltid lite skeptisk när mobilen ringer och man inte känner igen numret, detta inträffade i dag och det var juridikläraren Anders som ringde. Lärarna brukar vanligtvis aldrig ringa så givetvis trodde jag att han kom med tråkiga besked angående tentan, men det var faktiskt tvärtom. Själv så trodde jag att jag knappt skulle klara mig, men jag fick faktiskt bara tre fel och det känns väldigt överaskande. Pluggade inte alls så mycket till tentan som jag hade tänkt göra och uppenbarligen behövde man inte det heller, haha. Hur som helst så är sista tentan avklarad och jag kommer aldrig behöva ha tentaångest igen, så vida jag inte bestämmer mig för att läsa någon mindre kurs i framtiden!

start kit

image429
Nu börjar det sjunka in att jag, och Robin då såklart, faktiskt ska flytta på riktigt. I går var vi nämligen till Ikea och köpte ett start kit innegållande stekpanna och diverse andra köksredskap som är nödvändiga när man flyttar hemifrån. Tur att Ikea är så billiga för vi plockade även på oss en hel del handukar och annat kraffs!

Cute

image428
Surfade in på
Skopunkten´s hemsida och blev alldeles betagen av alla pjucks som man skulle vilja ha. Dessa för 249 kr föll jag speciellt för. Egentligen är det lite mer promenadvänliga skor jag är ute efter, som inte ger skavsår vid hälen. Brukar alltid köpa ett gäng ballerinas varje år som jag knappt använder för att de skaver så mycket, ack ack.

Original gangster

image427
I går såg vi filmen American gangster. Till en början var jag mycket skeptisk till filmen men efter ett tag så blev den väldigt spännande, jag gillar verkligen filmer som är baserade på sanna historier.

Easter

image426
Vid 4-tiden i dag kommer flertalet av Robins släktingar hit till Bålsta för att äta påskmiddag. Snaps hörde jag rykten om att det skulle florera men med tanke på att jag faktiskt drack gin i går så är det nog bäst att hålla sig ifrån snapsen. Cider brukar däremot vara gott och alldeles lagom när man ändå inte planerar att köra fullt ös.

Robin sitter för tillfället och kollar på Rusta´s träningsmaskiner. Eftersom vi flyttar till en trea i juni så har vi ju ett rum över att göra vad vi vill med, tanken är väl det ska bli något slags gym rum. Jag har redan en motionscykel och lite andra smågrejer hemma men något som jag verkligen skulle vilja ha är en sån där vibb-maskin. Finns tydligen på Rusta för ca 2000 kr.

Nagelförstärkare

image425
Nu har jag äntligen köpt Mavalas nagelförstärkare med nylonfiber. Målade på ett lager i går och det var ganska häftigt att se hur nylonet lägger sig som en hinna över och stärker nageln. Nu slipper man förhoppningsvis brutna och klyvna nageltoppar. Brukar kunna få ganska långa naglar men när man precis fått dem som man vill ha dem så går alltid nån nagel sönder. Kostar 80 kr inne på Kicks.

Glad Påsk

image424

Tinkerbell

image423
Har hela tiden trott att det är Dumbo som pryder detta armand från Disney Couture men insåg just att det faktiskt är lilla Tingeling. Funderar på att beställa ett liknande fast i vitt och med Bambi istället, kostar 279 kr från
KyssJohanna.se.

Friday

Filmen Blonde & Blonder som jag såg i går var hyffsat bra, inte lika rolig som jag trodde att den skulle vara men visst dög den att fördriva tiden med i 90 minuter.

I går började vi packa inför flytten så smått så nu står det både fulla och tomma kartonger staplade ända upp till taket i Robins rum. Lite bökigt eftersom man inte kommer fram och kan nå vissa nödvändigheter. I dag ska vi nog ge oss på det som finns under hans säng och det blir inte roligt kan jag lova, han samlar på sig så mycket skit som jag verkligen hoppas att vi kan slänga nu.

Springtime

image422
Vilket underligt väder vi har, i går var det nästan snöstorm och i dag skiner solen som om våren var här på riktigt. Hoppas att det håller i sig!

Blonde & Blonder

image421
I dag slutar Robin klockan 12 på jobbet vilket innebär att jag får underhålla mig själv tills dess. Har laddat ner filmen Blonde & Blonder med Pamela Anderson och Denise Richards och förhoppningsvis så är den lika rolig som tror att den är. Några övriga planer för dagen har jag väl inte direkt, förutom att skriva på min affärsplan.

Ha ha

image420

Message

image418
Det snackas mycket om budskaps-armanden som nyligen kommit in på
cocoo.se. Det här vita föll mig i smaken med texten Follow your dreams, kostar 165 kr. Kanske rent utav blir en beställning, fast det får i så fall ske efter påsken eftersom jag inte litar på postens hantering under högtider. Ett paket jag beställde från tradera under julen har ännu inte kommit fram och jag har ingen aning om vart det tagit vägen heller :/

Mia & Klara

image417
Mia & Klara är nog världens bästa svenska humorprogram. Ska beställa DVD´n så fort den kommer ut i början av april på
discshop.se. Tills dess får man väl försöka ladda ner de avsnitt man hittar från nätet.

Waffles

image415
Snart bär det av till farmor för att äta middag, det är ju en liten tradition vi har en gång i veckan. I dag följer även Robin med trevligt nog. Det som står på menyn i dag är våfflor vilket kan vara otroligt gott så länge man inte äter det för ofta. Grädde i för stora mängder brukar inte vara någon höjdare, men 2-3 stycken brukar jag få i mig iallafall, sen blir grädd smaken lite för mycket.

Snake

image414
Gjorde min första beställning hos
cocoo.se i helgen och i dag kom min vackra orm genom brevlådan, 195 kr kostar den. Armbandet är faktiskt mycket finare i verkligheten eftersom det blänker mer än vad som syns på bilden. Är riktigt sugen på samma orm fast i svart men den är dessvärre slutsåld för tillfället :/  För övrigt så får cocoo.se högsta betyg av mig för en snabb leverans och fri fraktkostnad!

Pamela is still hot

image413

Make up store

image412
I november förra året blev jag medlem i Make Up Store´s kundklubb. Jag kan inte påstå att jag har utnyttjat den rabatt på 10% som man får vid varje köp, men på torsdag nästa vecka så ska jag iallafall gå på deras klubbkväll här i Uppsala där de presenterar "kollektionen" Dusty Queens. Har varit på en klubbkväll tidigare och det var trevligt faktiskt.

Se det snöar

image411
Nu kan man nästan tro att det är juletider igen, för det snöar för fullt utanför fönstret just nu, till min stora besvikelse. Usch jag hatar verkligen vinter och kyla, men samtidigt är det jobbigt när det är alldeles för vamt också. Vårväder är nog det klimat som jag trivs bäst i, när man kan stoppa undan vinterjackan och sätta på sig tunnare kläder och skor!

egen

image410
I fredags begav jag mig till
Drivhuset för att ha ett individuellt möte med min handledare inför praktiken som börjar i dag. Praktiken innebär att jag ska göra en affärsplan och budget till mitt förhoppningsvis framtida företag. Handledaren malde iallafall på om bokföring i lite över 1 timme och jag fick en massa papper att ta med hem och fixa med. Nästa möte är inte förräns om ca 2 veckor och då ska jag ha gjort en affärsplan.

schlager

image409
Helgen spenderades i Bålsta och där tittade vi givetvis på schalger. Det var ganska självklart att Charlotte skulle vinna redan från början, men jag hejjade ändå på Sanna Nielsen, tycker att hennes låt är otroligt vacker!

Flytt

image408
Robin ringde för en stund sedan och berättade att han fick lägenheten i Märsta som han stod i kö för. Det är en trea och inflyttning är i början av juni. Jag har bott i samma lägenhet hos föräldrarna i hela mitt liv nu så att komma bort till någon annan plats känns verkligen nödvändigt!

dolce dreams

image407
I fredags kom paketet från
eleven.se innehållande bland annat Dolce dreams whipped body lotion från märket Principessa. 269 kr för en body lotion kan tyckas magstarkt men den doftar gudomligt!

Pure

image406
Hittade en annons från
Pure i UNT´s bilaga i dag om ansiktsbehandling. Det är faktiskt något som jag aldrig har provat, men däremot vore i stort behov av att genomgå. När dagarna är så kalla och blåsiga som denna blir hyn lätt torr och tråkig, själv borde jag verkligen behöva en uppfriskning!

Bloggar som jag läser dagligen

image405
Kenza

Natacha Peyre

Dominique Lonegran

Kelly

Blondinbella

Izza

No fun

image404
Det nya humorprogrammet Morgonsoffan som sändes i går föll mig inte riktigt i smaken. Skämten var inte speciellt roliga och Björn Gustafsson var ju utklädd till nästan oigenkännlighet. Tacka vet jag program som Hjälp! och Mia & Klara, där kan man iallafall få skratta ordentligt. Mia & Klara´s samlings DVD kommer ut i början av april på
discshop.se och den är mycket varmt välkommen hem till mig!

The end

image403
På måndag börjar praktiken så denna dag kan man väl nästan räkna som sista skoldagen. Vi hade tentagenomgång på säljkunskapen och det verkar ha gått väldigt bra för de allra flesta. Vi planerade även lite för examen den 30/5. Det känns väldigt tomt nu måste jag säga, speciellt med tanke på att jag inte kommer att göra min praktik på något företag utan jag kommer sitta hemma själv och undersöka. I morgon ska jag iallafall till Drivhuset och förhoppningsvis få lite förklaring till hur jag bör gå till väga!

screw it, let´s do it

image402
Nu när man inte behöver plugga något mer så kan man ju rent utav börja läsa vanlig litteratur igen. Screw it, let´s do it av sir Richard Branson är en bok jag har börjat på så smått men varit tvungen att lägga undan på grund av studie-hetsen de senaste veckorna. Han kanske hoppar fram ur bokhyllan redan i kväll igen!

J´adore chocolat

image401
Kunde inte låta bli att klicka hem denna Chocolovers body cream soufflé från
eleven.se. 159 kr kostar den och sägs dofta alldeles underbart, iallafall om man är en chocolate lover som myself ;) Frakten brukar gå väldigt snabbt så på fredag borde denna burk dimpa ner på postens utlämningsställe.

Morgonsoffan

image400
I kväll får man inte missa det nya humorprogrammet som börjar i svt med David Batra och gänget. Morgonsoffan heter det och går klockan 21.30 på ettan. Sveriges nye favorit Björn Gustafsson medverkar och det är iallfall skäl nog för mig att titta!

sushi

image399
Har haft ett sjukt sushi cravings de senaste dagarna så efter tentan i dag åkte jag direkt till ICA för att inhandla deras färdigpacketerade sushi. På något konstigt sätt så tycker jag faktiskt att den färdigpackade smakar bättre än när man äter på riktig restaurang, men har ingen aning om varför!

Relax

image398
Just nu känner jag mig lika slapp som isbjörnen här ovan. Sista tentan (affärsjuridik) gjordes i dag och man kan äntligen andas ut efter att ha varit på helspänn i flera veckor. Blev nästan lite sentimental när jag satt där i skrivsalen och tanken faktiskt slog mig att jag aldrig kommer behöva känna denna tentaångest någon mer gång. Hur som helst så var tentan iallafall hyffsad lätt, men jäkligt jobbig. Är fortfarande helt slut i huvudet.

Sista tentan

I morgon är ju som sagt var sista tentan, någonsin, troligtvis. Så i dag blir det av att sitta inne hela dagen och råplugga. Känner mig ganska omotiverad egentligen, men då får man tänka att man faktiskt inte kommer behöver tentaplugga något mer framöver! Nu väntar böckerna....

gefunden

image397
Äntligen har jag fått tag på handledare :) Ringde till Drivhuset och då hade de precis skickat ett mail och sagt att Virginie ställer upp, skönt att iallafall ett problem är ur världen. Ska dit på fredag klockan 14.00 för att diskutera lite idéer.

Den där förbaskade tentan hade gärna fått vara ur världen också. Har pluggat på lagtexterna i dag och instuderingsfrågorna som läraren skickade ut förut.

I kväll är det iallafall sista In Design kursen, dessvärre kan jag inte påstå att jag lärt mig så mycket, eller ens de saker som jag hade hoppats på att få lära mig. Men men, intyget att man faktiskt har gått kursen är ju bra att ha iallafall. Nu väntar juridikstudierna, the law won´t appreciate itself....

Break

Pluggandet går sådär, känner att jag givetvis lär mig mer och mer men inte går det snabbt inte. I kväll kommer även Robin hit, kan vara skönt att ta en paus och rensa hjärnan lite. Vi ska nog se på film, Poltergeist 2 blir det då!

Boring

Usch vilket tråkigt väder att vakna upp till. Fast egentligen är det bra att inte solen skiner för då lockas jag inte till att göra något annat, nu när jag verkligen måste plugga till den sista tentan...någonsin. Själva pluggandet går dessvärre inte lika bra som jag hade hoppats, det är så många konstiga ord inom juridiken att jag känner mig helt lost. Försöker istället att översätta till mer normal svenska och förklara på ett sätt som jag själv förstår. Skam den som ger sig!

Starkare naglar

image395
Detta är något jag verkligen skulle behöva, Mavala nagelförstärkare med nylonfiber. Jag brukar kunna få ganska långa och fina naglar men dessvärre är de även ganska svaga och bryts alltid när man precis fått dem som man vill ha dem. 79 kr på
Modemecka.se.

Du vet att du lever i det 21:a århundradet när...

1. Du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen

2. Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år

3. Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer

4. Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig

5. Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte har deras e-postadresser

6. Du har jobbat vid samma skrivbord i fyra år men för tre olika företag

7. Din chef klarar inte av att göra ditt jobb

8. Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar

10. Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i garaget

11. All reklam på TV har en internetadress under

12. Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den

13. Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att gå 'online ', innan du hämtar kaffet i espressomaskinen

14. Du lägger huvudet på sidan för att le :)

15. Du läser detta och nickar och ler

16. Du vet precis vem du ska skicka detta mail vidare till

17. Du är för upptagen för att lägga märke till att nr 9 saknas i denna lista

18. Du scrollade upp för att kolla att den faktiskt inte var där

19. Och nu sitter du och ler åt dig själv


Flytt snart förhoppningsvis

image394
Robin ringde mig vid lunchtid i dag och berättade att han ställt sig i kö till en hyreslägenhet i centrala Märsta. För tillfället ligger han på tredje plats så det återstår att se vad som händer. Att flytta hemifrån känns verkligen på tiden, man känner att man skulle vilja ha något eget där ingen frågar en vart man ska eller vart man har varit hela tiden.

Att komma bort en bit från Uppsala känns ganska relevant eftersom jag bott här hela livet och faktiskt tröttnat på att se samma byggnader och samma människor hela tiden från när man var barn. Märsta är ju bra på det sättet att det är lika nära både till Uppsala och Stockholm, samt att Arlanda ligger i närheten med flera outlets. Nära till mycket med andra ord.

Freitag

image393
Dagens Japan-projekt redovisningar gick snabbare än väntat. Min grupp var först ut och jag tycker faktiskt att vårat arbete blev mycket bra. Det här var ju sista grupp projektet i skolan och det känns lite tråkigt faktiskt, men samtidigt skönt med tanke på att man hellre vill arbeta med projekt på riktigt och få betalt för det än att sitta i skolan och bara låtsas.

Robins

image392
I kväll får jag inte glömma bort att kolla på Robins på kanal 1 klockan 21.00.  Dels för att Robin själv brukar kunna vara väldigt rolig, men i kväll är ju även vår käre Björn Gustafsson med i programmet. Efter det är det som vanligt Hjälp! klockan 21.30 på tv 4. En humorkväll med andra ord!

Butterflies

image391
Hittade dessa söta fjärils-termometrar på
Stajl.nu. Kostar antingen 19 eller 25 kr styck (det står två olika priser på hemsidan). En kul grej att ge bort i present exempelvis.

Untitled

Dagen har mest bestått av plugg men jag tog mig ändå tid att cykla upp till Gränby centrum en sväng. Hittade några billiga tröjor och örhängen. Nu är det däremot dax att kolla in Du är vad du äter på kanal 3.

Pluggar

image390
Har suttit och sammanställt instuderingsfrågorna till juridiktentan hela morgonen fram tills nu. Helt klar är jag inte rikrigt än, ska skriva en fråga till och sen måste jag se till att försöka få tag i en handledare till praktiken. Det är ju bara en vecka kvar i skolan nu så man börjar få lite panik, men det borde inte vara några problem att få någon att ställa upp, bara de vill svara i telefon någon gång!!

Lazee

image389
Rock away är en låt som spelas flitigt i min mp3 spelare. Trots det har jag inte förräns nu fått reda på att Lazee faktiskt kommer från Sverige, Malmö närmare bestämt. Sen är han även född så sent som 1985. Jag som trodde att han var en 25+ amerikan som hängde med Pharell i Los Angeles hela dagarna. Man slutar aldrig att förundras!  Sverige verkar komma fram med riktigt bra artister nu med andra ord, hans video ser ut att ha kostat en hel del att framsälla också.

Green Day

image388
Har precis laddat ner lite låtar med Green Day som jag ska ha i mp3´n. Jag har gillat dem sedan jag var i 10-års åldern och det är verkligen kul att ett band håller ihop så länge. Vanligtvis brukar det ju kunna gå riktigt utför för artister med Green Day verkar alltid komma tillbaka. Kan inte välja någon speciell favoritlåt men Time of your life tycker jag exempelvis väldigt mycket om.

School´s out (almost)

image387
I dag var som sagt var sista undervisningsdagen i skolan. Organisationsformer hade vi, fast halva tiden gick åt till att repetera företagsekonomi. Det är väldigt intressant faktiskt, men lite krångligt, trots det fick jag ändå alla rätt på tentan förra året. Det hade jag aldrig kunnat tro med tanke på att mina räknekunskaper inte är de bästa direkt.

Kört med bilskolan har jag gjort i dag också, dessvärre så ska jag få en ny lärare eftersom att han jag har nu ska övergå till att undervisa motorcykel. Trevligt nog så verkar den nya kvinnliga läraren vara en riktigt rolig prick också, så det ska nog funka bra hoppas jag!

Shock

image386
Upptäckte precis butiken
Shock.se som har grymma kläder för dom som gillar den lite mer rockiga stilen. Om den här sidan hade funnits under gymnasietiden så hade jag varit i himmelriket eftersom jag lyssnade nästan bara på rock då. Numera klär jag mig inte lika "svart" men tycker ändå att många av plaggen / smyckena är riktigt häftiga!

Dagen som varit

image385
Det verkar vara nåt knas med blogg.se i kväll, hade precis skrivit ett inlägg men kastades ut när det skulle postas. I dag har vi iallafall haft redovisningar i skolan. Jag hade gjort powerpoint + tagit med mig lite grejer jag tillverkat själv och det gick riktigt bra faktiskt. Konstigt bara att man kan bli så trött av att sitta på en stol och lyssna i 7 timmar.

I morgon kan man nästan säga att det är sista undervisningstillfället i skolan. Sen kommer det bara vara tenta + redovisningar framöver. Lite sorgligt faktiskt, men samtidigt skönt! Måste verkligen få tag i en handledare till praktiken nu också, har ringt och mailat Drivhuset men inte fått svar än. Tror absolut att de kommer att ställa upp, bara jag lyckas få tag i dem.

Effektiv

Åh vad skönt, nu har jag formulerat och skickat iväg lite viktiga mail samt skrivit klart mina anteckningar till redovisningen på fredag. Det betyder att det enda som egentligen är kvar att göra i pluggväg är att läsa till den sista och jobbiga affärstentan. Sen behöver man förhoppningsvis aldrig plugga till någon tenta mer. Ifs känner jag att det finns massor som jag skulle vilja lära mig, men man kan ju inte hålla på och plugga hela livet och gå miste om arbetsliverfarenhet. Har pluggat i 16 år  sammanlagt och nu får det faktiskt vara nog, kanske att det blir någon distanskurs eller så om några år, men nu vill jag faktiskt ut och jobba. Fast allra helst skulle jag vilja resa till Tyskland igen och se till att få tyskan flytande en gång för alla. Om det är någon som har tips på språkresor så hojta gärna till!

Morr

Det var meningen att det skulle vara sista datakursen i In Design i kväll, men eftersom läraren glömt bort oss så fick vi alla vända hem igen med sura miner. Hade verkligen velat få den där kursen överstökad nu, men det är inte mycket att göra åt. Istället ska jag spendera kvällen med att skriva presentationen till fredagens Japan-redovisning och öva in JAG presentationen som jag ska hålla i morgon. Skrev klart den presentationen + gjorde powerpoint på förmiddagen i dag men jag har inte hunnit öva något. Plikten kallar!

Måste plugga

I kväll är det sista datakursen för In Design och innan det ska jag träffa min projektgrupp för att diskutera  redovisningen lite. Fram tills dess är det en massa plugg som gäller. Better get starting!

Carpe diem

image383
Har hittat ett halsband med texten Carpe Diem från
MsBijoux som jag funderar på att inskaffa. Tittade på det i affären Go West i Bålsta i helgen men det fanns bara ett kvar och det var så pass nött att jag funderar på att beställa över internet istället där förhoppningsvis inte så många har fingrat på det. Finns även med texten Love.

Black sheep

image382
Ytterligare en film som vi såg i helgen var Black sheep. Man kan väl säga att det var humoristisk "skräckfilm", fast speciellt läskig var den inte utan snarare äcklig, det var en hel del tarmar och kroppsdelar som flög  hit och dit. Däremot var den riktigt rolig emellanåt, fåren hade en del udda grejer för sig, körde bil och såna saker.

Sonntag

Satt faktiskt uppe till klockan 2 i natt och kollade på stand up videor med Björn Gustafsson och massa andra roliga inslag. När man väl har börjat titta så är det svårt att sluta, once you pop you can´t stop som Pringles brukade ha som slogan!

I dag så ska jag för övrigt följa med när Robins syster ska titta på husvisning, sen åker jag nog hem till Uppsala vid 4-tiden och gör lite skolarbete. I dag har förresten jag och Robin varit ihop i exakt 3 år, svårt att tro ibland faktiskt :P

Poltergeist

image381
I går kväll såg vi filmen Poltergeist, har faktiskt aldrig sett den förut även fast det är en sådan kult film. Speciellt läskig kan jag väl  inte påstå att den var direkt ,men sen var det ju ifs ganska länge sedan den gjordes också.