BEC

I lördags var det dags för reading, writing och listening delen av BEC exam (Business English Certificate). Har haft ångest hela helgen eftersom jag förmodar att jag kommer få göra om testet i vår igen. Hade sån otur att tiden tog slut när jag hade ett 10-tal frågor kvar på reading delen :/ Känns riktigt surt ifall man missar certifikatet pga tidsbrist, men men, än har jag inte sålt smöret och tappat pengarna, det kan ju hända att jag gjorde riktigt bra ifrån mig på resterande delar.

Förutom att haft ångest hela helgen så har jag och Robin även kollat på film, På smällen tror jag den heter på svenska (Knocked up) med hon i Grey´s anatomy.

Just ja, har även provat något som jag aldrig testat tidigare, nämligen att färga ögonbryn och ögonfransar. Gjorde det på Creative Make Up eftersom det var första gången. Det var betydligt lättare än vad jag trodde så nästa gång borde jag klara det själv.

Knackningar

Klockan är 00.20 och jag borde verkligen försöka sova, men har alltid så svårt att somna på söndagkvällar, don´t know why. Inte gör knackningarna i väggarna det lättare heller, det brukar oftast börja låta vid den här tiden på dygnet. Först trodde jag att det var regndroppar som lät men efter att ha konstaterat att det inte regnade ute så måste det bero på något annat, dessa knackningar har pågått i flera veckor, månader till och med och jag blir alltid lika fundersam. Knackningarna är oregelbundna och det är detta som stör mig. Jag tror faktiskt på andar och eftersom knackningarna kommer från rummet som förut tillhörde en ung man som dessvärre körde ihjäl sig så har jag fått för mig att det är han som knackar i taket/väggen för att göra sig hörd. Skulle vara spännande att ta hit ett medium men vet inte riktigt om Robins föräldrar hade gått med på det. Nej usch nu kommer jag verkligen inte kunna somna :P

I helgen har det för övrigt blivit en del film tittande, Shrek 3, Epic movie och Chuck & Larry. Sen har jag även hjälpt till att lägga parkettgolv. 

Hello Kitty

Gick på stan i dag som jag oftast brukar göra efter att praktiken är avslutad för dagen. Jag samlar ju på Hello Kitty (inget desperat freak dock) och i dag blev lyckan komplett när jag hittade en 25 cm stor kitty "staty" på Åhléns. Den innehöll badskum som jag nog knappast lär använda, istället får den stå i hyllan bland resterande kitty saker och se ståtlig ut =)

I dag kom även mina färgade linser (bruna) hem i brevlådan. Det blev ett intensivt resultat, det ger intrycket av att ögat är större och ögonen framhävs mer, till min belåtenhet. Nackdelen är dock att dessa linser inte fanns i samma baskurva som jag vanligtvis behöver vilket gör att de ändrar position så fort jag blundar, ganska irriterande.

I kväll kommer Robin hit till Uppsala och då ska vi nog gå till restaurang Lyktan, stället är dock inte lika fint som det låter men god mat har dom iallafall.

Färgade linser

Känns som om man har suttit framför internet hela dagen, så fort jag stänger av datorn så kommer jag på något mer som jag skulle kolla på. Detta har iallafall resulterat i några julklappsköp över internet samt en beställning av linser från lenson. Har beställt färgade linser (bruna) och det ska bli så spännande att prova sen. Har länge velat prova att byta ögonfärg men det har varit så svårt att hitta rätt linser eftersom jag behöver styrka på dom också.

I morgon ska man bege sig till skolan under några timmar igen, förberedelser för BEC exam. Lite nervös är jag inför det där testet, men mest av allt så känns det jobbigt. Har ju redan ett Certificate in Advanced English (CAE) och minns hur jobbigt det var att sitta koncentrerad hela dagen, lovade mig själv att aldrig göra om ett sådan test igen, men det blev man ju tvungen till iallafall ;) Men men, om man väl får ett certifikat så är det klart att jag kan uthärda några timmar.

mp3

Har varit på praktiken i 2,5 timmar i dag, den vanliga tiden med andra ord. Den främsta lärdomen av att samarbeta med någon som driver eget företag är att man aldrig har fasta arbetstider, det beror ifs på vilken form av verksamhet man bedriver, men inom nöjesbranschen så är det iallafall så. Möten hit och dit och människor som aldrig hör av sig när de lovar. Har funderat på att starta eget företag ganska länge nu och antar att det även då kommer bli svårt att kunna skilja fritid från arbetstid.

Beställde en ny mp3 från
netonnet i måndags kväll och i dag kom den fram =) Har velat ha en ny mp3 ganska länge nu, den förra var bara på 256 MB men denna är på 2 G vilket är nödvändigt då jag använder den så mycket som jag gör.

Nej nu måste jag återgå till "hemarbetet" och ringa några krögare och locka på dem annonsplatser :P

Lazer

Har varit på ännu ett återbesök på Laserkliniken i dag och även denna gång så utsatte de mig för laserstrålen. Har ju tagit bort födelsemärken på mage och rygg men de på ryggen vill inte riktigt försvinna. Ont som fan gjorde det iallafall, sparkade och hojtade när jag låg där på britsen haha .

Efter strålningen så gick jag en runda på stan och besökte Make Up Store vilket resulterade i ett club-kort därifrån. För 100 kr per år så får man 10% på allt man handlar + att man får gå på klubbkvällar och få 20%. De har en klubbkväll den 29/11 som jag tror att jag ska anmäla mig till.

I morgon ska jag jag vara på kontoret klockan 9 och måste komma ihåg att ta med mig min bärbara dator. Min företags e-mail krånglar men förhoppningsvis så ska det gå att lösa, känns lite oproffsigt att ständigt maila ifrån skolans mailadress. I övrigt så händer nog inte så mycket denna vecka, förutom att Robin tycker att vi ska flytta till egen lägenhet i Märsta där han jobbar. Visst skulle det vara skönt att komma till något eget där man kan göra som man vill, men att pendla och ständigt vara beroende av att passa tågtider känns inte så lockande. Men men, det verkar vara den enda lösningen för eget boende för tillfället, med tanke på att man har en hund som måste ut.

Scary

Så var det måndag igen, men tack och lov så blir den ganska lugn eftersom att jag har "hemarbete". I går hann vi iallafall med att kolla på tre nya filmer; Ghostrider, 1408 samt Gravedancers. Ghostrider var absolut bäst och skulle lätt kunna se om den igen. Gravedancers var däremot ruggigare än vad jag trodde vilket resulterade i mardrömmar och sömnlöshet :/ Jag är fascinerad av spöken och sånt, speciellt vampyrer, men ändå så vågar jag knappt släcka lampan efter att man sett en läskig film.


Bingolotto

Även denna lördag sitter jag uppe sent och skriver medan alla andra har gått och lagt sig, tycker om att pyssla och filosofera i ensamhet. I kväll har vi annars gjort något så Svensson-aktigt som att spela bingolotto. "Guldkväll var det till och med men inte vann man nåt för det inte.

Har upptäckt att
pirate bay verkar vara mycket bättre att ladda ner ifrån, iställe för oDC som jag använder mig av hemma vid den stationära datorn. I dag laddade jag ner Britneys nya album, men har inte hunnit lyssna på så många låtar ännu. Saw 4 hade jag även turen att hitta, den som inte ens haft biopremiär i Sverige!

I dag följde jag även med när Robin och hans kompis åkte till Toys R Us i Barkarby för att köpa radiostyrda helikoptrar. Fattar inte varför de envisas med att köpa såna prylar för 800 kr styck när de ändå bara går sönder efter några veckor. Det fanns en helikopter i rosa som de tyckte att jag skulle skaffa, men jag fick upp ögonen för andra saker. Jag samlar ju på Hello kitty prylar (har flera hyllplan fulla hemma) och hittade till min stora lycka en automat där man fick Hello kitty mobilsmycken för 10 kr styck. Fyra sådana fick följa med mig hem :)