Gone too soon

Så var julen över alldeles för snabbt. Men men, när man dricker alldeles för mycket snaps till middagen och däckar klockan 22.00 så är det inte konstigt att julaftonen tog slut på tok för fort. Samma misstag ska inte göras om på nyårsafton efersom det då är obligatoriskt att vara vaken till 12-slaget.

Ganska snäll hade man nog varit i år iallafall. Fick en Soda streamer, så nu kan jag kolsyra alla former av flytande vätska hemma :) Av Robins familja fick jag annars även en Hello Kitty pyjamas, Per Gessles biografi + skönhetsprylar.

Snart bär det av

Nu är den sista julklappen inslagen och snart bär det av till Bålsta för att fira julafton där. Har ganska mycket att släpa så pappa ställer upp och skjutsar mig trevligt nog. Har jag riktig tur så kanske jag får övningsköra dit också, har gjort det några gånger förut, fast då var det ifs inte is och halka på vägarna vilket kan vara läskigt.

I morogn ska vi iallafall äta julmiddag hos Robins moster med hennes familj. Massor med ungar och hundar lär det bli. Hundskall har jag inget emot, men när barn skriker så skär det i öronen, synd att man inte får tejpa igen käften på dem. Fast har faktiskt skaffat julklappar till ungarna också, haha man måste ju smöra lite så att folk tror gott om en :P

Ho ho ho

Äntligen har sann julkänsla infunnit sig. Eftersom jag ska fira jul i Bålsta detta år och åker i morgon så firade vi jul i dag här hemma. Först besökte vi farmor där det bjöds på skinka och min favorit kallrökt lax :) Sen har det varit paketöppning fram tills nu. Fick bland annat en Hello Kitty kudde, en hel serie med designade martini- snaps- och champagneglas, marsipanfigurer, pengar, körlektioner, Harry Potter filmen och lotion från Body Shop. Hur kul det än är att få presenter så tycker jag faktiskt att det nästan är roligare att ge bort paket. I Bålsta är det rimtvång på alla paket så jag har även suttit halva dagen i dag och skrivit julrim. Många har jag kommit på helt själv, men vissa måste man faktiskt få lite hjälp med genom google.

Jul x 2

I år kommer julafton att firas två gånger, dels i dag men givetvis även på måndag. Kommer fira julen i Bålsta med Robins familj i år, därför ska jag passa på att gå över till farmor och fira jul här i dag.

Untitled

Har varit deprimerad nästan hela dagen. Har funderat kring livet, döden, självmord, framtiden, barndomen, människor och saker man har varit med om. Vill verkligen inte känna så här just nu, när det är jul och allt, men jag vet att det blir bättre i morgon.

Dagen so far

Något Gränby centrum blev det inte i dag, däremot en sväng till Årsta travcafé där jag hämtade ut paketet från Mellmine. I morgon kanske det bär av till Gränby, det lär väl vara smockfullt i affärerna nu dagarna innan julafton.

Annars i dag så har jag sträckläst min bok Playground i några timmar, så pass länge att jag till och med läste ut den. Det brukar alltid kännas lite tomt på nåt vis när man har läst ut en bok man gillar, speciellt eftersom jag ofta inte hittar så många böcker som verkligen känns bra.

Julbestyr

image325
En sväng till Ikea blev det i går iallafall. Hittade min ram, men inte mycket annat. Sjukt mycket folk var det också och när jag kom ner till stan igen blev det strömavbrott så de flesta butiker stängde ner.

Har inga direkta planer för denna dag, funderar på att åka upp till Gränby centrum, eller bara läsa min bok och ta det lugnt rent allmänt. Har ett recept på julgodis som jag brukar göra varje år, med marsipan, nougat och smält blockchoklad, så det kanske till och med blir julbak ifall andan faller på.

Fucked up

image324
Familjen Spears slutar aldrig att förvåna. Nu är det lillasyster Jamie Lynn som är på smällen!

Ikea


Jullovets första dag...och jag är redan rastlös. Funderar på att cykla iväg till Ikea för att fördriva tiden, där kan man hitta både viktigt och oviktigt, man kommer alltid hem med mer saker än vad man hade tänkt iallafall. Sen behöver jag verkligen köpa en ram till en bild som jag har målat föreställande en papegoja, som farfar ska få i julklapp.

Att cykla i denna kyla är dock förödande för huden. Smörjer alltid in mig med fuktighetskräm morgon och kväll men trots det ser man ut som en torr gammal mumie i ansiktet, känns det som iallafall. Lär få pälsa på mig ordentligt.

Pancakes

image322
Är nyligen hemkommen från farmor. Varje onsdag brukar jag gå över dit med Rocky och äta middag hos henne, just i dag bjöds det på pannkakor.

Har nästan hunnit läsa ut boken Playground som jag beställde för någon vecka sedan, den var mycket bättre än jag trodde faktiskt. Funderar på vad man ska tänkas läsa efter denna bok. Jag läser inte böcker speciellt ofta. Det enda jag läser är självbiografier och de måste även vara på engelska, det känns mer äkta på nåt vis när språket och meningsuppbyggnaderna inte har ändrats.

Fler böcker som jag läst och gillat är:
Star - Pamela Anderson
Star struck - Pamela Anderson
How to make love lika a porn star - Jenna Jameson
Bunny tales - Isabella StJames

Impulshandlande

image321
Att bara nöjessurfa på internet rent allmänt kan leda till både oväntade och onödiga köp. Letade efter bilder på google och helt plötsligt hittade jag en ny hemsida,
Mellmine.se, och vips så har jag lyckats spendera 372 kr på mindre än 10 minuter. Internet i kombination med att ha ett sinne för impulshandlande kan vara förödande!

Magnus Uggla = ett jobbigt svin

image320
Fy tusan vad trött jag är på reklamen till Magnus Uggla´s nya skiva Pärlor åt svinen. Rätt vad det är så dyker han upp skrikandes i TV rutan, både innan och efter reklampauserna. It drives me crazy!

Keeping up appearances

image319
En serie som jag alltid har gillat är Skenet bedrar. Tittade alltid på den med mamma och pappa som barn och numera går den vid 23-tiden varje vardagskväll på tv 4+. Den är inte speciellt modern och skämten är inte alltid de klipskaste, men ändå är det något som gör att jag bara måste titta. Funderar till och med på att beställa alla säsonger på dvd, oh lord :P

Tiger

image318
Denna läckra tigermatta hittade jag på
Rusta´s hemsida. Funderar på att kanske ta en sväng dit i morgon. Om jag inskaffar mattan återstår dock att se, lilla Rocky gillar ju att tugga och slita sönder det mesta så jag tror inte att tigern skulle bli speciellt långlivad.

Pepparkakor

image317
I dag har jag spenderat eftermiddagen genom att dekorera pepparkakor. Jag har dessvärre inte bakat kakorna själv, men köpta funkar minst lika bra. Hittade både röd och grön karamellfärg i skafferiet så det blev en mängd olika mönster. De blev ju så fina så man knappt vill äta upp dem ;)

I morgon är första dagen på jullovet. Funderar på ifall jag ska bege mig ut på äventyr d.v.s. mer julklappsletande, eller om jag ska ta det lugnt och julpyssla hemma, har fortfarande en del klappar att slå in.

Dagens föreläsning om marknadsföring på internet var för övrigt både rolig och intressant. Jag begav mig hemåt vid lunchtid, vilket faktiskt är mycket ovanligt av mig eftersom jag sällan eller aldrig "skolkar", men jag kände inte att eftermiddagens diskussioner skulle ge mig något.

Miffo

image316
I kväll klockan 21.00 visas filmen Miffo på tv 3. Har aldrig sett den tidigare men av tablåtexten att döma så verkar den kunna vara mycket lovande!

Totally Jodie Marsh

image315
Jag har alltid haft en förkärlek till lite skruvade realityserier som Girls of the Playboy Mansion etc., men MTV´s nya satsning Totally Jodie Marsh är inget som lyckats falla mig i smaken. Förutom att vilja gifta sig med en nästan komplett främling så verkar Jodie Marsh ganska tråkig faktiskt, sen stör jag mig så otroligt på hennes breda brittiska dialekt.

Jingle bells

image314
Det fick bli ytterligare en förnyelse, Pamela rök till förmån för några vackra julgranskulor. Är det jul så är det!

I dag har äntligen julgranen kommit upp, den är dock av plast men fördelen är ju att man slipper allt barr. Var in till butiken Small i Uppsala i dag och hittade riktigt lustiga julgranskulor, bland annat pudlar i olika färger...och Shrek! Ett träsktroll må vara underhållande men inget jag vill pynta julgranen med.

I morgon är även sista skoldagen för den här terminen, marknadsföring på internet ska vi ha och det låter som om det kan bli både intressant men även alldeles alldeles dötråkigt, som Askungen uttryckte det.

I dag kilade jag även in till Grönlunds och bokade in nya körlektioner efter nyår. Har dessvärre inte blivit mycket körande under praktik tiden men nu är det dax att ta nya krafter igen, när man faktiskt är så nära.

makeover

Som förhoppningsvis synes så har bloggen fått en liten christmas-makeover. Tyckte att det var på tiden att ändra bakgrunden och nu när julen nalkas så fick det bli en fin och blå snöhimmel, lovely!

Redovisning

I dag redovisade jag och många andra det arbete som vi har gjort på våra praktikplatser. Finns några riktigt roliga och intressanta företag som vissa i klassen har varit på, bland annat Nobelredaktionen och Disney. En sak är iallafall säker och det är att jag kommer välja ett betydligt större företag inför nästa praktik, det känns liksom inte som om man har arbetat på riktigt ännu, vilket en praktikplats faktiskt är meningen att göra.

I morgon består dagen av fler redosivningar, sen ska vi få uppsummering av de tentor som vi gjorde i höstas. Efter det måste jag se till att knata till körskolan och boka in körlektioner innan presentkortet hinner gå ut.

I dag har jag för övrigt varit mycket duktig och "julstädat". Rensat papper och drog till och med fram tunga hyllor för att dammsuga bakom. Den årliga städningen haha!

Time flies

Fick precis betyget skickat till mig från handledaren som jag har haft på praktiken, VG blev det men det visste jag ifs redan att jag skulle få. Däremot var alla fina ord som han skrivit om mig väldigt värmande, då känns det som att man faktiskt har varit till nytta på företaget. På måndag ska vi redovisa det vi har haft för oss på praktiken för klassen, och efter onsdag är det jullov. Sen är det bara en termin kvar och efter det är det meningen att man ska ut i arbetslivet, kommer kännas lite läskigt när man har gått i skolan i 16 år.

Paus

Kom hem för lite mer än en timme sedan efter att ha ätit middag med VD´n och den nya säljchefen, vi gick till Paus kök & bar som jag aldrig har varit på innan. Riktigt god mat, som verkligen inte var tillåten enligt atkins, men sånt får man inte tänka på i dessa lägen. Känns lite konstigt nu när praktiken faktiskt är slut på riktigt.

En dag som denna

I dag är näst sista dagen på praktiken, och meningen var att jag i dag skulle träffa VD´n för ett "avslut" och tack för den här tiden, men då han inte har hört av sig så vet jag inte riktigt vad som kommer att hända.
Schemat i övrigt bjuder på rapportskrivande, träning, julklappsinslagning och sen måste jag även hämta ut min atkins kokbok som äntligen lyckats komma fram.

Lucia

image313
Så var det Lucia i dag också, skrämmande hur snabbt dagarna går. Dessvärre så lär jag nog inte få uppleva ett luciatåg live i dag, men på TV funkar ju alltid.

Playground

image312
I dag kom en utav mina böcker som jag beställt från adlibris.se hem i brevlådan. Playground heter den och handlar om en liten flicka som växer upp på Playboy Mansion eftersom hennes pappa är Hef´s personliga läkare och nära vän. Har sträckläst 5 kapitel hittils och den är svår att lägga ifrån sig eftersom den behandlar verkligheten, lite läskigt med tanke på all nakenhet och knark som en 6-åring tvingas bevittna.

Jag läser inte böcker speciellt ofta, förutom kurslitteratur då, men när jag väl gör det så vill jag att böckerna ska vara på engelska samt vara verklighetsbaserade. Harry Potter var jag dock ett stort fan av förut men numera nöjer jag mig med filmerna.

Jul - hot or not?

image311
I går bar det av en sväng till kontoret. Dessvärre så hade VD´n kollat fel i sitt schema så jag fick sitta 1,5 h med den nya säljchefen tills vi beslutade oss för att gå hem. Irrade dock runt på stan ett tag innan jag hoppade på bussen, tror att jag är färdig med allt julklapps stökande nu, men man vet ju aldrig. Tycker faktiskt att det är betydligt roligare att köpa, slå in och ge bort gåvor än att få dem själv. Är besatt av att slå in paket, fint och tjusigt ska det vara ha ha!

När jag gick igenom Åhléns hörde jag två gamla damer som satt och diskuterade. "Usch nu är det jul igen, jag tycker inte om julen" sa den ena. Hur kan man inte tycka om julen? Visst kan det vara lite stressigt när det gäller julklappsjakten men tänk så mycket trevligt som kommer med juletider! Jag hoppas att jag aldrig blir så bitter att jag börjar ogilla jul.

Ab tronic

Min atkins-kokbok som jag beställde från adlibris.se har fortfarande inte kommit, dålig servide tycker jag men man får väl ha i åtanke att det faktiskt är julafton snart och många därför beställer böcker till juklappar.
Fantasin kring kolhydratsnåla recept börjar tryta en aning men i dag åt jag iallafall köttfärsfyllda paprikor. Följer inte dieten till punkt och pricka, bananer får man exempelvis inte äta men en sån har faktisk slunkit ner under helgen. Huvudsaken att man ser resultat på vågen tycker jag, och eftersom jag cyklar på min motionscykel ca 1 timme om dagen så bidrar ju det till lite extra effekt. Något sötsug känner jag inte alls faktiskt, däremot har jag cravings när det gäller knäckebröd. Brukar alltid knapra knäckebröd till frukost vanligtvis och det känns ibland en smula tungt när man inte får äta det man är van vid.

Ha ha just ja, köpte en sån där "Ab tronic" som man spänner runt magen förra året, har börjat använda den nu och jäklar vad det hugger till av impulserna. 10 minuter ska ge samma effekt som 600 situps sägs det, så det tåls att se ifall man vaknar med värk i magen i morgon.

I morgon bär det iallafall av till kontoret, sista veckan på praktiken nu. Blev precis klar med både rapporten och powerpointen i dag :)

The girls next door

image310
Till min stora lycka så börjar tredje säsongen av Girls of the playboy mansion i dag. Missa inte, kanal 5 klockan 22.30!

Atkins

Har beställt min alldeles första kokbok, nämligen "Atkins: kokboken". Har dessvärre inte fått hem den än, kommer nog i morgon tror jag, men jag försöker ändå tillämpa kosten enligt atkins så gott det går. Är bara inne på tredje dagen i dag men om man ska tro vågen rätt så har det redan hänt grejer, vilket är trevligt. Har läst att man tydligen inte ska "behöva" träna när man går på atkins men det gör jag givetvis iallafall. Har en motionscykel från Rusta på rummet som jag brukar trampa på i ca 40 minuter, ska försöka göra det ca 5 dagar i veckan iallafall, på helgerna blir ju svårt eftersom jag alltid åker till Bålsta. Just helgerna kommer bli mycket svåra, Robins mamma bjuder alltid på mycket god och givetvis även mycket fet mat, hemgjorda friterade pommes frites, hemgjord pizza, feta såser etc. vilket jag givetvis måste undvika. Får helt enkelt köpa på mig en massa ägg och äta omeletter hela dagarna :P Önskar att kokboken kunda komma i brevlådan snart så man får lite mer tips!

Julmarknad

I fredags var det dax för sista delen av BEC testerna, dvs speaking. Det gick betydligt snabbare än vad jag hade räknat med och det kändes till och med riktigt bra. Skönt att ha det avklarat iallafall, sen återstår bara att se ifall man verkligen klarar det.

I går var det festligeter här i Bålsta. Robins mamma har fyllt år och bjöd in en massa människor. Jag hade bunkrat upp med både det ena och det andra i drickväg men drack bara två cider och ett glas vin. Robin och jag stängde istället in oss och kollade på Click och Evan Almighty.

I dag har vi iallafall varit en sväng till Enköping och gått på en mycket liten julmarknad. Sen blev det en sväng till ÖB där jag fyndade hårprodukter och en julkalender för 20 kr som på Ica kostar hela 60 kr. Hutlöst vilka prisskillnader det kan vara i olika affärer.

För övrigt är det bara 2 veckor kvar på praktiken. Nästan skrämmande hur snabbt den här terminen har gått. Jag har haft väldigt mycket ledig tid på min praktikplats och det är förvisso ganska trevligt, men jag längtar faktiskt ändå tillbaka till skolan. Måste för övrigt se till att börja skriva på rapporten.